Колкото е по-силна науката, толкова по-добре се развива и самият град.

...
Колкото е по-силна науката, толкова по-добре се развива и самият град.
Коментари Харесай

Кметът: Колкото по-силна е науката, толкова по-силен е и градът!

" Колкото е по-силна науката, толкова по-добре се развива и самият град. Още повече, когато приказваме за просвета, директно обвързвана със земеделие и растения, най-правилното място за това е Пловдив и районът, където е ситуирана към 80% от науката в агросектора. " Това съобщи кметът Иван Тотев във връзка днешното решение на пловдивския Общински съвет да даде право на градеж за Център по растителна систематична биология и биотехнология на територията на регион " Тракия ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Още когато научихме, че има подобен план, най-естественото нещо за нас да го подкрепим ", безапелационен бе той. Градоначалникът не пропусна да разяснява и проточилите се над час диспути с думите: " Тръгваме с типичния пловдивски боязън " Какво би се случило, в случай че нещо се провали? ". Ако тръгваме с тази настройка, то по-добре да не почваме. Но даже и всичко да се провали, отново ще имаме земя, която без подозрение си остава общинска. В момента даваме право на градеж на база на съответен план за обучение, самият парцел е предназначен за обучение. Там не може да има нищо друго, с изключение на обучение ", успокои терзанията Иван Тотев. По думите му изгодите от плана са доста повече - огромен брой непознати научни служащи, които ще дойдат тук, продан и съдействие с най-големите научни центрове в Европа, привличане на нови компании.

Кметът към този момент дефинира плана PlantaSYST като най-високо бюджетният за Пловдив. Стойността му е голяма - 15 млн. евро, обезпечени от Евросъюза, инфраструктурната част се поема от ръководещия орган в България, а от Общината се желае само правото на градеж за нов кампус. Всъщност Центърът към този момент работи, налице са първите му резултати и триумфи. Новият кампус пък следва да бъде издигнат в границите на три години след осъществяване на съответните публични поръчки.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР